Nyheter:

2005-02-04
KRISTINEHAMN ADVENTURE RACE 2005 - "Sveriges roligaste multisporttävling för alla!" Kristinehamn Adventure Race 2005 kommer att gå av stapeln lördagen den 20/8 i Kristinehamn ca 4 km väster om Karlstad. Start, målgång, växlingar samt flertalet äventyrsmoment kommer att ske inne i centrum vilket gör tävlingen mycket uppskattad av såväl de tävlande och deras anhöriga som övrig publik - En riktig folkfest! Tävlingen arrangeras för andra året i rad av Kristinehamn Multisport. Största nyheterna för i år är att tävlingen är öppen för 2-mannalag och att det kommer att finnas två klasser/banor att välja mellan: Korta banan (motions-, företagsklassen) med en ungefärlig målgångstid på ca 3h kommer att vara en enklare variant ungefär som förra årets tävling - En utmärkt utmaning för ALLA! Långa banan (tävlingsklassen) med en ungefärlig målgångstid på ca 6-8h kommer att bli en tuff och hård utmaning i bästa internationella klass med långre distanser, tuffare bana, fler växlingar och hårdare konkurrens från startfältet. - Löpning - Orientering - Cykelorientering - Paddling / Kanotorientering - Äventyr Läs mer... Hela tävlingen kommer att vara invigningen på en action vecka i Kristinehamn med massor av aktiviteter. Veckan avslutas med Sveriges enda och största Go-Kart Race inne i centrumkärnan med hela Sveriges raceing elit på startlistan!
2004-10-15
KLUBBMÄSTERSKAP 28/11 - Kristinehamn Multisport arrangerar klubbmästerskap för 2-mannalag söndagen den 28/11 i Kristinehamn. Grenarna är löpning, orientering, MTB, paddling och hinderbana. Start kl. 11.00. Anmälan på vår hemsida. Kostnaden är 100 kr/person inkl kanot.
2004-09-22
KRISTINEHAMN MULTISPORT - Vi kör gemensam konditionsträning varje onsdag och söndag året om i Kristinehamn och Karlstad. Kristinehamn Multisports hemsida
2004-09-14
3:A I SVENSKA MULTISPORTCUPEN - Vi kom 3:a på korta distansen i Svenska MultisportCupen deltävlingen i Eskilstuna under helgen. Läs mer...
2004-06-18
TILL MINNE AV HENRIK - Henrik i våra hjärtan för alltid. Det du gjorde var en otrolig prestation, jag tänker på dig varje sekund. Jag tänker på hur stolt jag var över dig på toppen och på hur lycklig du var att till slut nå din dröm. Det går inte att förstå det som hänt och hur det kunde hända. Än mindre går det att fårstå den sorg som vänner, släkt och familj känner. Henrik i mitt hjärta, Henrik i allas våra hjärtan för alltid kommer du att finnas där. Tänker på dig och dina närmaste. Mathias Mellgren / Mount Elbrus 2004 Climbing Expedition
2004-05-26
KRISTINEHAMN MULTISPORT - Första mötet igår och vi var 8 personer vid Hultets Fliluftsgård. Det känns bra att intresset finns och att ryktet sprids om att något är på gång. Nästa möte är den 29/6 kl 1900 även detta på Hultets Friluftsgård i Kristinehamn. Planeringen går också framåt med Kristinehamn Avdenture Race den 21/8. Det kommer att bli en otroligt spännade och intressant tävling med start, mål, byten och en massa spektakulära äventyrsmoment på Södra Torget. Mer info inom kort...
2004-05-05
ISKLÄTTRING RJUKAN - Precis hemkommen från en underbar vecka i Norska Rjukan där vi klättrade is hela veckan och testade utrustning inför expeditionen till Ryssland. Underbart att komma iväg och klättra is en sista gång innan sommaren drar igång på allvar! Bilder finns på Mount Elbrus-sidan under Galleri.
2004-04-20
LYCKA TILL! - Passar på att önska Ingmar och Andreas/Team SAD lycka till på deras expedition att korsa Grönland. Kör hårt grabbar och ha´t gött!
2004-04-07
TRYSIL-HELG - Efter en underbar helg med telemark, sol, öl och musik i Trysil där jag jobbade som DJ på Heiskroken återgår nu livet till vardagen och jag blickar med spänning framåt till den 25-28/4 då hela Elbrus-gänget drar iväg till Rjukan i Norge för att klättra is!
2004-03-26
NY HEMSIDA!!! - Den nya hemsidan är nu lanserad och du hittar den på www.elbrus.se. På hemsidan kommer du att kunna följa oss på vår expedition till södra Ryssland och vår bestigning av Mount Elbrus, 5 642 meter över havet. Sidan kommer att fungera som en informations-, och inspirationskälla för alla klättare, skidåkare och alpinister som skulle vilja planera ett eget äventyr i regionen. Vi kommer inom kort att lägga upp kartor, bildgalleri, fakta, länkar, tips, filmer, artiklar, recentioner av resebolag, tjänster och produkter. Håll utkik och framförallt håll dig uppdaterad!
2004-03-19
ISKLÄTTRING - Idag blir det äventyr med isklättring vid Östra Fågelvik och den sista turen för säsongen :-( Då blir det att byta isyxorna mot kajakpaddeln...
2004-03-18
INOMHUSKLÄTTRING! - Underbart att Friluftsfrämjandet nu invigt sin NYA KLÄTTERVÄGG i Hacklehemsskolan. Vi kommer att dra igång med prova-på-klättring den 25/3 kl 18.30-20.30. Efter detta kommer vi att köra klättring varje tisdag kl 18.30-20.30. I sommar drar vi till Sveafallen i Degerfors och kör på riktigt! Mer på: www.frilufts.se/kristinehamn
2004-03-18
ISKLÄTTRING I RJUKAN - Vi kommer att dra iväg på nya äventyr till Rjukan i Norge den 25-28/4 för att klättra is tills armarna är som spagetti och mjölksyran sprutar genom öronen... Det kommer att bli många långa turer och jag har hört att det ryktas om att detta kommer att bli årets höjdpunkt! Vi kommer också att få ett utmärkt tillfälle att prova all utrustning inför Elbrus-expeditionen.
2004-03-15
PRESS! - Klartecken på att Karlstad-tidningen News kommer att skriva 3 artiklar om vår Mount Elbrus expedition! Första presskontakten sker idag och det kommer att bli ett mycket spännande samarbete!
2004-03-11
BOKNINGEN KLAR! - Skönt! Nu är resan med Pulkovo bokad från STHLM till MinVody via St.Petersburg. Vi blir tvingade att stanna en natt i St.Petersburg, kan nog bli mysigt. Positivt är att flygbolaget bjuder på hotell. Otroligt imponerad... Bokningen med Pilgrim Tours vilka hjälper oss med alla tillstånd och all byråkrati är även den bekräftad. Beräknar också att få upp hemsidan denna vecka.
2004-03-04
HEMSIDAN SNART KLAR! - Arbetet fortlöper och träningsdosen ökar i takt med att resan närmar sig. Mount Elbrus 2004 Climbing Expedition´s hemsida är snart klar! Du kommer att hitta den på www.elbrus.se inom kort. Håll dig uppdaterad!
2004-03-03
TEAMET KLART! - Äntligen börjar allt ta form och teamet är klart. Vi blir till sist 4 grabbar som drar iväg. Mathias Mellgren, Mikael "Igge" Carlsson, Henrik Rehnberg och Mathias Marklund/Team SAD. Vill passa på att hälsa Mathias välkommen in i gänget, dina erfarenheter från Kilimanjaro, Denali och Aconcagua kommer att bli ovärderliga på berget! Läs mer om hans äventyr på www.sad.nu. Den 6/6 lyfter vi från Arlanda mot Min Vody Airport via St. Petersburg och äventyret kan börja...
2004-03-03
NYTT ÄVENTYR!!! - Vi åker till Kaukasus i Ryssland i Juni 2004 för att bestiga Mount Elbrus, underbara 5642 meter över havet. Teamet består av 6 fantastika värmlänningar med helt olika bakgrund. Vi planerar att vara i regionen under 2 v och bestiga berget i ren alpin stil från foten till toppen och tillbaka för egen maskin utan att använda några fasta faciliteter på vägen. Vi kommer att försöka bestiga såväl östra som västra toppen.